logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Вчительська премія повертається: Global Teacher Prize Ukraine 2024 почала приймати анкети

19-03-2024 10:23136

Вчительська премія повертається: Global Teacher Prize Ukraine 2024 почала приймати анкети

Головний переможець отримає 1 мільйон гривень для власного освітнього проєкту та вирушить на Світову премію Global Teacher Prize.

Про це пише «Детектор медіа».

Вперше з початку повномасштабного вторгнення в Україні відзначать найкращого вчителя — проведуть щорічну національну премію Global Teacher Prize Ukraine, повідомив «Детектору медіа» організатор премії в Україні — громадська спілка «Освіторія».

У 2024 році Global Teacher Prize Ukraine повернеться до формату професійної відзнаки. Премія шукає педагогів, які зробили видатний внесок у професію, учнів і суспільство, чия професійна майстерність потребує гідного визнання. Також відзначать педагогів у кількох окремих номінаціях, як от молодий учитель, учитель-новатор, вибір українців та інших.

Збір анкет триває до 8 липня на сайті Global Teacher Prize Ukraine. Заповнити заявку може сам учитель або його можуть номінувати друзі, колеги, учні чи їхні. Головного переможця визначатимуть кілька експертних груп у чотири етапи, а його ім'я стане відомим під час церемонії нагородження 5 жовтня.

 «Робота вчителя зараз вимагає не лише професійності, а й глибокої емпатії, сили духу та відданості. Українські вчителі не раз показали, що якими б страшними й складними не були реалії, вони не злякаються і не покинуть своєї роботи. І як справжні професіонали, вони не просто «справляються», вони творять дива, щодня стаючи опорою для наших дітей. Global Teacher Prize Ukraine — це визнання їх невтомної праці, витримки та майстерності. Ми вшановуємо тих, хто виховує наступне покоління українців та українок, бо від того, який фундамент із цінностей та сенсів буде закладено у школах, залежатиме майбутнє нашої країни», — сказала Зоя Литвин, голова спілки «Освіторія» й засновниця премії Global Teacher Prize Ukraine.

Два роки від початку повномасштабного вторгнення Росії Премія не обирала найкращого вчителя країни та зосередилась на документуванні історій вчительства воєнного часу.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news