logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Правоохоронці розповіли деталі затримання на хабарі чиновника Садового (ФОТО, ВІДЕО)

20-03-2024 14:51477

Правоохоронці розповіли деталі затримання на хабарі чиновника Садового (ФОТО, ВІДЕО)
Фото: Львівської обласної прокуратури

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику відділу одного із управлінь Львівської міської ради, якому інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди та зловживання впливом (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, посадовець вимагав та одержав від місцевого підприємця 2 000 доларів США хабаря, повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури. 

За ці гроші підозрюваний обіцяв виготовити та погодити облікову документацію на об’єкт. Зокрема надати дозвіл на подальшу діяльність закладу громадського харчування в одній із пам’яток архітектури Львова. 

Окрім того, запевняв, що може вплинути на позитивне вирішення питання в інтересах заявника в суді, щодо скасування припису по демонтажу огорожі та освітлення на терасі будівлі. Оскільки являється представником від міської ради у вищевказаній справі. 

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України, після одержання ним раніше обумовленої другої частини коштів. 

Як уточнили в Управлінні СБ України у Львівській області, чиновника затримали  «на гарячому» під час одержання частини хабара – 1250 доларів США. 

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу, а також відсторонення його від займаної посади.

Як повідомляли, 19 березня на хабарі затримали начальника відділу охорони культурної спадщини управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Олега Хандина.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news