logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У львівському театрі імені Юрія Дрогобича відбудеться прем’єра вистави «Від хреста до Христа»

20-03-2024 20:41295

У львівському театрі імені Юрія Дрогобича відбудеться прем’єра вистави «Від хреста до Христа»
Фото: ЛОР

До міжнародного Дня Театру 27 березня 2024 року Львівський академічний обласний музично-драматичний театр імені Юрія Дрогобича представляє прем’єру масштабного проєкту «Від хреста до Христа».

Про це повідомляє пресслужба ЛОР.

Вистава насичена елементами народної обрядовості та українського фольклору, сучасними ритмами та стилізованою сценографією.

«За жанром «етно-рок фантазія» змальовує життєвий шлях в атмосфері ритуалів, які супроводжують та оберігають українців з давніх-давен. Композиція поділена на блоки: народження – обряди весняно-літнього циклу – весілля – обряди зимового циклу – свято Великодня – похорон. Початок життєвої дороги символізує перший натільний хрестик, який отримує дитина, а завершенням земного життя є перехід до світу, де Христос чекає на кожного, аби дати йому життя вічне.

Метаморфози, що відбуваються з людиною впродовж цієї подорожі, стають центром дослідження дійства на основі пісень, танців, фольклорних та церковних текстів, а також цитат з творів Михайла Коцюбинського, Василя Стефаника, Йоганна Вольфганга Ґете та Публія Овідія Назона», – повідомили у театрі.

Участь у постановці візьме увесь творчий склад колективу: актори, музиканти, артисти балету. Автор сценарію і режисер-постановник Олександр Король, композитор Артем Браташ, художники-постановники заслужений художник України Ярослав Данилів і Юлія Гнатенко, хореографи-постановники Ірина Погоріла та Олег Копильчак.

Прем’єрні покази відбудуться 27 березня о 18.00; 30 та 31 березня о 16.00.

Адреса театру: м. Дрогобич, вулиця Театральна, 1.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news