logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Львівській облраді відбулася презентація колективної монографії, присвяченої Михайлові Павлику

22-03-2024 14:35208

У Львівській облраді відбулася презентація колективної монографії, присвяченої Михайлові Павлику
Фото: ЛОР

У Львівській обласній раді відбулася презентація колективної монографії під назвою «Творець нового культурного українства: Михайло Павлик. До 170-річчя від дня народження».

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

Ця подія стала черговим культурним внеском, присвяченим українському громадсько-політичному діячу та письменнику. Модерувала захід докторка філологічних наук, заступниця директора Інституту Івана Франка НАН України - Алла Швець.

Основною метою заходу було ознайомлення громадськості та наукової спільноти з новою працею, що детально описує життя та діяльність Михайла Павлика.

Ця колективна монографія вийшла за матеріалами Всеукраїнського симпозіуму-пленеру, що відбувся у Косові Івано-Франківської області. Видання отримало фінансову підтримку від Львівської та Івано-Франківської обласних державних військових адміністрації.

У монографії вперше в українській гуманітаристиці комплексно осмислено життєтворчий феномен Михайла Павлика, його вагому роль у розвитку української культури та літератури. Робота містить історико-літературні, теоретико-інтерпретаційні, біографічні та джерелознавчі студії, які відображають різноаспектність постаті М. Павлика.

«Презентація цієї монографії стала кроком у вивченні та розумінні спадщини визначного українського діяча, який мав значний вплив на формування культурного обличчя України. Надзвичайно цікавим для літературознавців, істориків, культурологів та широкого загалу читачів, це видання обіцяє стати неоціненним джерелом знань у сфері української літератури та культури», - наголошує депутатка обласної ради Ореслава Хомик.

Колектив авторів та рецензентів рекомендує видання для літературознавців, фольклористів, франкознавців, культурологів, істориків, краєзнавців, мистецтвознавців та широкого кола читачів.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news