logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

На національний мультитест тепер можна зареєструватись через Дію

23-03-2024 15:43366

На національний мультитест тепер можна зареєструватись через Дію
Фото: ілюстративне

Українські абітурієнти можуть зареєструватись на національний мультипредметний тест за допомогою Дії. 

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Український центр оцінювання якості освіти інтегрував Дію, щоб вступники змогли зареєструватись на НМТ швидше і зручніше. Для цього абітурієнту потрібно мати ID-картку чи закордонний паспорт у Дії, а також активувати там підпис.

«Під час реєстрації на сайті УЦОЯО шерте паспорт через Дію, і дані з нього автоматично підтягнуться у форму реєстрації – абітурієнту не потрібно буде вручну вводити паспортні дані, а потім ще завантажувати скан чи фото паспорта і картки платника податків. Коли будете потім логінитись у персональному кабінеті, то використовуйте Дія.Підпис –паспортні дані та податковий номер знову ж таки не потрібно буде вводити вручну», – пояснив Михайло Федоров.

В Українському центрі оцінювання якості освіти надають таку покрокову інструкцію:

Зайшовши на сторінку спеціального сервісу «Реєстрація для участі в НМТ», після ознайомлення із запропонованим документами натисніть на кнопку «Розпочати реєстрацію», потім  виберіть опцію «Створити за допомогою Дії», далі натисніть на QR-код або відскануйте його камерою смартфона, на якому встановлена Дія та підтвердіть відправлення копії паспорта Дія.Підписом.

Далі в сервісі реєстрації залишається заповнити коротку стандартну форму, зокрема:

зазначити контактну інформацію, 

обрати категорію «випускник поточного року» або «випускник минулих років»,

указати навчальний предмет на вибір серед запропонованого переліку,

вибрати населений пункт в Україні, де плануєте перебувати в дні проведення іспиту, чи населений пункт за кордоном, де бажаєте пройти НМТ,

завантажити копію документа про освіту (якщо ви випускник 2024 року — завантажити довідку з місця навчання,  якщо закінчили школу в попередні роки — копію атестата чи свідоцтва про повну загальну середню освіту).

Після цього обов’язково треба натиснути відповідну кнопку в сервісі, щоб ваші дані пішли на обробку до регіонального центру оцінювання якості освіти.

В УЦОЯО наголошують, що персональний кабінет є каналом комунікації абітурієнта з регіональним центром оцінювання якості освіти: саме сюди надійде повідомлення про успішну реєстрацію.

До речі, відтепер і вхід до персонального кабінету можливий за допомогою Дія.Підпису. Для цього відкрийте сторінку персонального кабінету, виберіть варіант «Вхід за допомогою застосунку «Дія», натисніть на QR-код або скануєте його камерою смартфоном, на якому є Дія, та пройдіть перевірку за фото.

Напередодні у Дії стали доступні документи про освіту.

Нагадаємо, 13 березня розпочалася реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті (НМТ).  Триватиме вона до 11 квітня включно. Цьогоріч Український центр оцінювання якості освіти проводить реєстрацію в безпаперовій формі.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news