logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

БАХ Маратон завершився у Львівській філармонії

26-03-2024 10:11934

БАХ Маратон завершився у Львівській філармонії
Фото: Львівська національна філармонія

Маратон нового й актуального бахівського мистецтва від артистів Львівської національної філармонії тривав з 21 по 24 березня. Шість подій вмістили головні твори Баха та його наступників від камерних п'єс до оркестрових композицій.

Про це повідомляє пресслужба Львівської національної філармонії.

21.03, БАХ Маратон. 22 дитини Баха

Одного разу Моцарт зронив: «Бах — батько, а ми його діти». І хоч тоді мова велась про Карла Філіппа Емануеля, артисти філармонії цього разу наголосили на вічності постаті Баха й тому, як її присутність непомітно й сильно впливає на сучасне життя: вся знайома нам музика позначена його впливом, всі музиканти змалку зростали на його творчості, всі насущні теми охоплені в цій безмежній синергії барокового генія та майстра.

Про відкриття маратону читайте тут

Разом з Академічним камерним оркестром «Віртуози Львова» під керівництвом Тараса Вергуна солісти презентували найвідоміші твори Баха.

22.03, БАХ Маратон. Vivace

Другий концерт маратону відбувся у темпі Vivace. Понад 300 років тому цей темп символізував достатньо помірний рух — саме для того, аби ви відчули себе повноправним володарем ситуації, але попри це рухались в ній цілком динамічно. 

Музиканти Академічного симфонічного оркестру філармонії разом із солістами Марком та Даніелем Комоньками, Степаном Сивохіпом виступили під орудою польського диригента Яна Романовського.

23.03, БАХ Маратон. Бах усміхається

Твори Йоганна Себастьяна Баха прозвучали у цікавих та неординарних, різностильових та «драйвових» аранжуваннях Андрія Яцківа та Сергія Гуріна. Ми тішимося! А Бах усміхається…

24.03, БАХ Маратон & Автостопом по музичній галактиці. Планета Диригентських паличок

«Автостопом по музичній галактиці» — це цикл інтерактивних музичних пригод Дзень-Бума та його друзів по музичній галактиці. Цього разу діти відкривали дивовижну планету Диригентських паличок разом із музикою Баха. Також об 11:00 на маленьких слухачів чекали веселі інтерактиви від Центру музичного розвитку «TEMPO».

24.03, БАХ Маратон. Аdagio

Концерт досліджував архітектуру звучання, що плавно розгортається в часі. Adagio, темп розміреності й роздуму, був представлений слухачам поступово завдяки унікальному виконавському складу відомих львівських музикантів, октету віолончелістів.

Слухачі охоче відвідали концерт майстра світової величі Баха та натхненного ним композитора із Бразилії — Ейтора Вілли-Лобоса.

24.03, БАХ Маратон. Барокова капела

Без легковажності, але з фантастичним чуттям гумору та фантазії: таким у цьому концерті постав світ бароко та його представники Георг Філіпп Телеманн та Йоганн Себастьян Бах.

Барокова капела Львівської  національної музичної академії на чолі з Анною Іванюшенко втілила ідею давнього звучання, що відроджується в юних руках. На сцені спільно виступили студенти академії та викладачі.

Leopolis.news