logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

У Львові 19-річний молодик крав гроші клієнтів банків та держустанов через фішингові сайти

28-03-2024 13:30211

У Львові 19-річний молодик крав гроші клієнтів банків та держустанов через фішингові сайти
Фото: Поліція Львівської області

Дев’ятнадцятирічного жителя Львова, який у шахрайський спосіб видурив у громадян більше 100 тисяч гривень, викрили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільноз слідчими відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №1 та співробітниками служби безпеки банку, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, зловмисник створював у мережі Інтернет фішингові сайти різноманітних урядових та банківських установ, розсилав від їх імені листи клієнтам і в подальшому, отримавши їх персональні дані та доступ до банківських рахунків, переказував кошти на свої рахунки.

Правоохоронці задокументували три епізоди протизаконної діяльності підозрюваного, який у такий спосіб заволодів коштами потерпілих на загальну суму більше 112 тисяч гривень.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.15 – ч.4 ст.190 (Замах на шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному - позбавлення волі на строк до восьми років.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють особи інших зловмисників, причетних до вчинення цих злочинів.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news