logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Львові презентували фільм латвійської режисерки про війну в Україні

29-03-2024 16:44282

У Львові презентували фільм латвійської режисерки про війну в Україні
Фото: пресслужба ЛОР

28 березня у Львівському палаці мистецтв відбулася прем’єра фільму режисерки та продюсерки з Латвії Жакліни Ціновської «Нульове громадянство Лінояса».

Про це інформує пресслужба Львівської облради.

Стрічка є першою частиною документальної трилогії під назвою «Добрий день, ми з України». Фільм розповідає про професійних військових, митців, бізнесменів, психологів, музикантів, представники багатьох професій, які захищають Україну.

Понад рік латвійська режисерка Жакліна Ціновська знімає в Україні серію документальних фільмів.

«Документалістика про нашу війну – це також зброя. Нещодавно ми переконалися в цьому, коли документальний фільм «20 хвилин у Маріуполі» отримав Оскар. Латвійська режисерка розповіла про героїчних захисників України, які бʼються за нас на передовій. Правда про війну в Україні є важливим аргументом для іноземних партнерів, а також доказом у міжнародних судах. Дякую всім, хто ризикуючи життям, збирає, зберігає і поширює інформацію про війну», – зазначив на прем'єрі депутат Львівської обласної ради Захар Миляник.

Кінопоказ організувало Українське Фотографічне Товариство, Львівський Фотомузей, Львівський палац мистецтв та Почесне консульство Латвійської Республіки у м. Львові.

Leopolis.news