logo
30/04
26/04
19/04
16/04
08/04
07/04
05/04
04/04
02/04
31/03
29/03
2 ...

Сирський з Умєровим ознайомились із черговими розробками від українських виробників (ФОТО)

07-04-2024 15:19349

Сирський з Умєровим ознайомились із черговими розробками від українських виробників (ФОТО)
Фото: Генштаб ЗСУ

Головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський разом з міністром оборони Рустемом Умєровим ознайомились із черговими новітніми розробками від українських виробників.

Про це він написав у Фейсбук.  

За словами Сирського, у плануванні оперативно-стратегічних і тактичних завдань українське військо обов’язково спирається на технологічні інновації.  

«Мотивовані технічні команди постійно працюють над покращенням своїх продуктів, які вже застосовуються у військах та розвивають стартапи на підставі поставлених нами завдань для досягнення тактичних і оперативних цілей», – зазначив головком. 

За його словами, йдеться не лише про дрони наземного і повітряного базування, а й про роботизовані комплекси, які можуть виконувати задачі (роз)мінування, дистанційно керованих ударних платформ, та інші розробки, які ми з вами невдовзі ще тільки побачимо у роботі.  

«Будь-які роботизовані системи допомагають зберігати життя людей на полі бою, зокрема роботизовані системи для евакуації поранених, коли кожна хвилина критично важлива. На особливу увагу заслуговують бойові роботизовані платформи, які невдовзі будуть масово брати участь у бойових діях», – додав Сирський.

 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news