logo
30/04
26/04
19/04
16/04
08/04
07/04
05/04
04/04
02/04
31/03
29/03
2 ...

Жителів Червоноградщини закликають виміряти рівень токсичних сполук у повітрі

16-04-2024 13:04236

Жителів Червоноградщини закликають виміряти рівень токсичних сполук у повітрі
Фото: Львівстандартметрологія

У зв'язку з погіршенням екологічної ситуації, а також із частими витоками вибухонебезпечних газів, існує практична необхідність у контролі, виявленні і вимірюванні гранично допустимої концентрації шкідливих сполук.

Про це йдеться на офіційному сайті ДП «Львівстандартметрологія».

Для проведення аналізу використовують газоаналізатори, аналізатори, сигналізатори, інші прилади, які мають широке практичне застосування у різних галузях промисловості (для контролю рівня викидів у повітря у нафтопереробній, вугільній галузях тощо) та побуті (для вимірювання концентрації вуглекислого, чадного та природного газу в приміщенні). Використання їх призначене для визначення та своєчасного попередження вибухонебезпечних концентрацій сумішей, токсичних та отруйних газових речовин, шкідливих для людського організму.

Отже, газоаналізатори – вимірювальні прилади для дослідження складу повітря на вміст та концентрацію в ньому шкідливих сполук (чадного, природного, зрідженого газу, фреону, метану тощо). Призначені для запобігання аварій та отруєння людей небезпечними газами.
Сьогодні на ринку доступним є доволі широкий вибір побутових газоаналізаторів і давачів газу, які встановлюються з метою дотримання правил безпеки у: будинках, офісах, торгівельних центрах, паркінгах, підсобних кімнатах, котельнях. Особливо актуальне застосування таких приладів у приміщеннях, які опалюються газовими або твердопаливними котлами.

З метою вимірювання рівня газу в різних місцях, перевагу слід надати портативним пристроям. Для постійного вимірювання краще використовувати стаціонарні аналізатори.

Основні функції побутових датчиків рівня газу:
– сигналізація про витік чадного газу (СО) у житлових будинках;
– сповіщення про збій у роботі димоходів, камінів, вентиляторів;
– виявлення раннього загорання в електричних приладах;
– захист людей від отруєння природним, зрідженим газом;
– інформування про перевищення в повітрі концентрації рівня вуглекислого газу.

Червоноградське відділення ДП «Львівстандартметрологія» надає послуги з повірки широкого спектру аналізаторів, сигналізаторів, газоаналізаторів промислових, побутових та лабораторних, вітчизняних та іноземних виробників для визначення компонентів O2, CO, CO2, Н2, NO, CН4, C3Н8, C6Н14  з подальшою видачею свідоцтва про повірку.

 За детальнішою інформацією звертайтеся за адресою:

Червоноградський відділ повірки та калібрування засобів вимірювальної техніки Червоноградського відділення метрології та оцінки відповідності ДП «Львівстандартметрологія»
80100, Львівська обл., м. Червоноград, вул. Будівельна, 1а
Тел. (0249) 4-17-00
e-mail: rr.metrolog@gmail.com

Leopolis.news