logo
26/04
19/04
16/04
08/04
07/04
05/04
04/04
02/04
31/03
29/03
27/03
2 ...

У Львові вирішили сприяти відновленню двох річок

29-03-2024 21:29691

У Львові вирішили сприяти відновленню двох річок
Фото: vorobus.com

Річки Яричівка та Полтва в межах Львівської громади визначили уразливими зонами.

Таке рішення підтримали на сесії Львівської міської ради. У такий спосіб водойми захистять від подальшого забруднення та сприятимуть їх відновленню, інформує     пресслужба ЛМР.

Уразлива зона – масив поверхневих вод, які зазнають впливу внаслідок скидання стічних вод та в яких спостерігається збагачення біогенними елементами або які можуть такими стати в разі невжиття заходів.

За словами Галини Микітчак, керівниці управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради, рішення про визначення уразливих територій річок приймало управління екології спільно з Басейновим управлінням Західного Бугу та Сяну.

Визначення масивів поверхневих вод річки Яричівка та річки Полтва в межах Львівської міської територіальної громади уразливими зонами буде інструментом їх захисту від подальшого забруднення стічними водами, адже для тих ділянок будуть застосовані більш суворі норми очищення стічних вод перед скиданням.

«Тепер, коли підприємствам даватимуть дозволи на скиди, вимоги до якості вод, які скидаються, будуть значно вищими, оскільки ця територія визнана уразливою. Це також дозволить нам захистити Гамаліївське водосховище, яке є на балансі ЛКП «Львівтеплоенерго». Це є для нас важливо і забезпечить збереження водного балансу цієї території», – зазначила Галина Микітчак.

Наявність затверджених органами місцевого самоврядування уразливих зон масивів поверхневих вод надають значні переваги при поданні заявок на міжнародні програми, конкурси, гранти.

Leopolis.news