logo
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Медики Старосамбірської ЦРЛ завдяки міжнародному проекту озброїлись сучасним реанімобілем

04-11-2019 10:37393

Медики Старосамбірської ЦРЛ завдяки міжнародному проекту озброїлись сучасним реанімобілем
Фото: Leopolis.news

Сучасний реанімобіль, оснащений всім необхідним обладнанням виробництва США, Швеції, Італії, Німеччини, Словаччини, Тайваню та України, отримали охоронці здоров’я Старосамбірського району.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Передача реанімобіля колективу Комунального неприбуткового підприємства Старосамбірської районної ради  «Старосамбірська центральна районна лікарня» після освячення відбулась під час урочистої церемонії презентації успішної реалізації міжнародного проекту PLBU.03.01.00-18-0668/17-00 «Спільно на охороні людського життя. Інтегрована польсько-українська система невідкладної медичної допомоги на прикордонні» в рамках CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine.

Наголошувалось, що важливість реалізації такого проекту є дуже доречною з огляду на реформу вторинної ланки медицини, яка впроваджується та базується на принципі «гроші йдуть за пацієнтом». Вона, зокрема, передбачає, що Національна Служба здоров’я України не буде закуповувати в медзакладах ті послуги, для надання яких лікувальний заклад не має відповідного обладнання та підготовленого персоналу.

Нагадаємо, напередодні Старосамбірська ЦРЛ завдяки міжнародному  проекту PLBU.03.01.00-18-0668/17-00 «Спільно на охороні людського життя. Інтегрована польсько-українська система невідкладної медичної допомоги на прикордонні» в рамках CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine придбала лампи для операційних і перев‘язочних, сучасні ультразвуковий апарат, мобільний рентген-апарат, ШВЛ і монітори для реанімаційного відділення, ліжка-трансформатори для відділення акушерства. 

Але це ще не все в межах міжнародної співпраці. Невдовзі Старосамбірська ЦРЛ  отримає інше сучасне і вкрай необхідне для медичного закладу обладнання. Водночас будуть розроблені спільні українсько-польської першочергові заходи з надання медичної допомоги на українсько-польському прикордонні.

Відтак наявність сучасного медичного обладнання та навчання персоналу, що також буде проведено в рамках реалізації спільного проекту, дозволить, за словами голови Старосамбірської районної ради Тетяни Терлецької, місцевим закладам охорони здоров’я отримувати від держави належне фінансування. А, отже, мешканцям Прикарпаття за місцем їхнього проживання надаватимуться якісні медичні послуги.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news