logo
18/03
17/03
16/03
15/03
14/03
13/03
12/03
2 ...

На Самбірщині пройшов огляд зимового фольклору «Возвеселімся всі разом нині» (ФОТО)

13-01-2020 21:061460

На Самбірщині пройшов огляд зимового фольклору «Возвеселімся всі разом нині» (ФОТО)
Фото: Leopolis.news

У неділю  у с. Ваньовичі, що на Самбірщині, відбувся районний огляд зимового фольклору «Возвеселімся всі разом нині». Дійство проводиться з метою популяризації українських традицій та звичаїв святкування циклу новорічно-різдвяних свят. 

Символіка Різдва – народні віншування, дзвінка українська коляда, костюми біблійних героїв та вертепу об’єднали учасників та глядачів у дусі українських звичаїв. Концерт пройшов у щирій святковій атмосфері Різдвяної коляди – повідомив кореспондент Leopolis.news.

Поблагословив дійство священик ПЦУ св. Миколая о. Роман. Традиційно запашними пампушками та духмяним чаєм пригощала колядників кредитна спілка «Вигода».

У огляді взяли участь учасники художньої самодіяльності народних домів сіл - Ваньовичі, Нагірне, Орховичі, Вістовичі, Хлопчиці, Стрілковичі, Вощанці, Городище, Дубрівка, Новосілки. Велика вдячність директору Народного дому с. Ваньовичі Галині Мендак за святкову атмосферу і теплий прийом. А нагородив  учасників огляду начальник відділу культури, молоді та спорту Самбірської РДА Василь Федірко.

Оксана СТОРОЖ, для Leopolis.news