logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Вежу храму монастирського комплексу в Підкамені відреставрують до кінця літа – ЛОДА

25-02-2020 14:431390

Вежу храму монастирського комплексу в Підкамені відреставрують до кінця літа – ЛОДА
Фото: ЛОДА

На Бродівщині триває реставрація вежі храму монастирського комплексу у Підкамені. До кінця літа 2020 року тут відреставрують вежу храму, облаштують благоустрій подвір’я та його освітлення.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Львівська обласна рада затвердила співфінансування проєкту «Транскордонний паломницький маршрут як інструмент промоції спільної історико-культурної спадщини в українсько-польському прикордонні» з бюджету розвитку у розмірі 4,5 млн грн. За словами заступника голови ЛОДА Юрія Холода, потрібно, щоб ці кошти надійшли вчасно і роботи було виконано якісно та в терміни.

«Ці гроші є співфінансуванням з нашого боку в межах проєкту Програми ТКС Польща-Білорусь-Україна, який область реалізовує разом з Єврорегіоном «Карпати – Україна». Він передбачає реставрацію монастирського комплексу в Підкамені на Бродівщині. Йдеться про відновлення вежі, освітлення і благоустрій території. Повна сума проєкту – 24 млн гривень. Вчора ми провели нараду на місці з Олександром Ганущиним, Степаном Скрипом, Галиною Литвин, представниками районної влади, підрядника та отцем-настоятелем Андрієм», – каже Юрій Холод.

Як нагадують у ЛОДА, облдержадміністрація разом з Львівською обласною радою у 2017 році розпочали реалізацію проєкту «Промоція спільної історико-культурної спадщини українсько-польського прикордоння шляхом створення транскордонного паломницького маршруту та збереження сакральних об'єктів вздовж нього».  

У жовтні  2017 року проект з відновлення пам’ятки у Підкамені отримав перемогу в розмірі гранту ЄС-1 895060,48 євро, або 24 млн грн. У межах проєкту буде здійснено реконструкцію монастирського храму з дзвіницею – пам'ятки архітектури національного значення ХV-ХVІІІ ст. в смт Підкамінь Бродівського району Львівської області. 2020 року реалізацію проєкту буде повністю завершено за кошти МТД та обласного бюджету.

Leopolis.news