logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Інспекторка Львівської митниці відповість у суді за зловживання службовим становищем

27-03-2020 13:211322

Інспекторка Львівської митниці відповість у суді за зловживання службовим становищем
Фото: ілюстративне

До суду скеровано обвинувальний акт проти старшої державної інспекторки митного поста «Краковець» Львівської митниці ДФС.

Як повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань, посадовицю обвинувачують у несанкціонованій зміні інформації в автоматизованій системі митниці та у зловживанні службовим становищем, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам.

Під час досудового розслідування встановили, що держінспекторка, маючи доступ до автоматизованої системи митниці, змінила інформацію про виїзд за межі митної території України транспортного засобу «Ford Escort». Автомобіль у той час не перетинав державний кордон, не перебував у зоні митного контролю та не проходив митне оформлення. Через зловживання службовим становищем посадовою особою держбюджет недоотримав майже 160 тисяч гривень митних платежів.

У разі доведення вини посадовій особі загрожує покарання у вигляді арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Leopolis.news