logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Підозрюваного в хабарництві суддю з Львівщини відправили під домашній арешт

06-05-2020 14:121151

Підозрюваного в хабарництві суддю з Львівщини відправили під домашній арешт
Фото: Цензор.НЕТ

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива НАБУ і відправив під цілодобовий домашній арешт суддю Турківського районного суду Львівської області Луку Кріля, якого підозрюють в отриманні хабара.

Таке рішення 6 травня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко, повідомляє «Цензор.НЕТ» з посиланням на трансляцію засідання.

«Клопотання детектива, узгоджене з прокурором, про застосування запобіжного заходу - задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Луки Кріля запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з забороною покидати місце проживання, крім випадків необхідності надання йому медичної допомоги», - винесла рішення Михайленко.

Суддя зобов’язала Кріля прибувати до слідчого на першу вимогу, повідомляти про зміну місця проживання та / або роботи, не покидати Турківський район Львівської області без дозволу, утримуватися від спілкування зі свідками і носити електронний браслет.

Нагадаємо, 9 квітня Вища рада правосуддя дала згоду на утримання судді Кріля під вартою.

За версією слідства, суддя попросив громадянина надати грошову винагороду за сприяння в непритягненні його до адміністративної відповідальності. Як стверджує Спеціалізована антикорупційна прокуратура, раніше цю особу вже звинувачували у схожій справі.

За даними САП, в кінці 2018 року служителя Феміди викрили на отриманні 1 тис. євро хабара, які він вимагав у громадянина за те, щоб не притягати його до адміністративної відповідальності за керування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння.

2 березня 2020 року судді було вручено складене у той же день заступником Генерального прокурора - керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким нове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 статті 368 КК України (одержання хабара).

У САП повідомили, що підозрюваного суддю 24 січня викрили в отриманні неправомірної вигоди відразу після отримання ним другої частини обумовлених коштів.

Leopolis.news