logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Лікарня швидкої допомоги у Львові не має жодного спеціалізованого автомобіля - очільник медзакладу

05-06-2020 11:34758

Лікарня швидкої допомоги у Львові не має жодного спеціалізованого автомобіля - очільник медзакладу
Фото: Умовне. Автор: Роман Балук

Керівник лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук просить не політизувати медичну тему й на наступній сесії проголосувати за закупівлю карет швидкої допомоги. На балансі лікарні має бути хоча б 20−25 автомобілів швидкої допомоги — від цього залежить швидкість та якість надання допомоги, переконаний він.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Лікарня швидкої допомоги навіть за назвою передбачає наявність швидких. 10 машин — це мінімум. Лікарня повинна мати машини, які можуть перевозити пацієнтів між лікарнями — це обов’язкова річ для медзакладу. Але лікарня швидкої допомоги не має жодного спеціалізованого автомобіля.

Частина пацієнтів недоотримує якісне обслуговування. Тому депутати повинні це зрозуміти й переголосувати питання на сесії міської ради, відкласти всі політичні амбіції в бік. Медицину потрібно розвивати, в неї потрібно вкладати кошти. І навіть факт — є 27 пакетів медичних послуг, із яких 27-й — це пакет екстреної медичної допомоги. Тому якщо ці машини будуть в лікарні швидкої допомоги, вона доконтрактується з Національною службою здоров’я України й отримає фінанси на виклики й на обслуговування — це навантаження не буде падати на місцевий бюджет. Тому не лише 10, а 20−25 машин має бути на балансі лікарні швидкої допомоги. Це навіть не має обговорюватися — від цього залежить життя.

Потрібно зробити декілька пунктів, звідки доправлятимуть пацієнтів, щоб машини були розташовані і по місту, і були в контакті з централізованою диспетчерською, яка матиме зв’язок з обласною. Це має бути спільна робота з екстреною обласною допомогою", — розповів Олег Самчук, генеральний директор міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

До слова, навантаження на лікарню швидкої допомоги під час пандемії зросло втричі, адже всі невідкладні операції роблять саме тут. Також у лікарню везуть пацієнтів з усієї області, які потребують негайної допомоги, адже більшість відділень в районних лікарнях на період карантину призупинила роботу.

Leopolis.news