logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Український прикордонник допомагав росіянам у підготовці теракту

24-06-2019 20:111229

Український прикордонник допомагав росіянам у підготовці теракту

Правоохоронці арештували працівника Держприкордонслужби за підготовку теракту.

 

 

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

«У кримінальному провадженні за фактом замаху на терористичний акт проти військовослужбовця одного з розвідувальних органів України, в якому Головною військовою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво, арештовано двох виконавців злочину (громадяни РФ) та шестеро їх пособників (всі громадяни України)», – йдеться у повідомленні.

Виявилось, що чинний військовослужбовець Держприкордонслужби Н. упродовж 2017-2019 років, використовуючи своє службове становище, незаконно отримував з інформаційно-пошукових баз даних конфіденційну інформацію стосовно потерпілого та його близьких родичів, яка передавалась терористам.

Уже 12 червня цього року прикордоннику повідомили про підозру в пособництві у незакінченому замаху на терористичний акт.

Цього ж дня Печерський райсуд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи на встановлення всіх осіб, причетних до цього злочину.

Leopolis.news