logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

В онлайн-режимі відбувся медичний симпозіум «Нові моделі та технології надання неврологічної, психіатричної та наркологічної допомоги»

09-10-2020 14:092323

В онлайн-режимі відбувся медичний симпозіум «Нові моделі та технології надання неврологічної, психіатричної та наркологічної допомоги»
Фото: uapress.info

7-9 жовтня 2020 року в онлайн-режимі пройшов науковий симпозіум з міжнародною участю «Нові моделі та технології надання неврологічної, психіатричної та наркологічної допомоги».

Про це йдеться на сайті Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Захід проходив під егідою Національної академії медичних наук України, Міністерства охорони здоров’я України, ДУ «Інститут неврології, психіатрії та наркології НАМН України», Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, Харківського національного медичного університету, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та ГО «Асоціація неврологів, психіатрів і наркологів України». 

Науковий комітет конференції очолив президент НАМН України, академік, заслужений діяч науки і техніки, професор Віталій Цимбалюк (голова), співголови – ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, академік НАМН України, професор Борис Зіменковський, директор ДУ ІНПН НАМН України, професор Ігор Лінський та президент ГО «Асоціація неврологів, психіатрів і наркологів України», професор Петро Волошин. Від ЛНМУ імені Данила Галицького до наукового комітету увійшли професори Тетяна Негрич, Анжеліка Паєнок та Олександр Фільц.

Онлайн-трансляція проводилася з чотирьох локацій, розміщених у Львові, Києві та Харкові. Участь в онлайн-симпозіумі взяли 2011 лікарів-психіатрів, наркологів, неврологів, психотерапевтів, психологів, організаторів охорони здоров’я з України (Львова, Києва, Харкова, Дніпра, Краматорська, Одеси, Запоріжжя, Вінниці, Рубіжного, Ужгорода, Полтави, Івано-Франківська, Чернівців), а також Німеччини та Ірану. 

У межах симпозіуму відбулися чотири секційні засідання психіатрів та п’ять секційних засідань неврологів. Розглядалися такі питання, як вплив пандемії COVID-19 на неврологічне та психічне здоров’я; економічне обґрунтування вартості медичних послуг в неврологічній, психіатричній та наркологічній допомозі; протоколи надання неврологічної, психіатричної та наркологічної допомоги та їх значення в удосконаленні медичної допомоги населенню; нові моделі та технології надання неврологічної, психіатричної та наркологічної допомоги; план заходів щодо виконання концепції розвитку психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року; персоніфіковані підходи щодо терапії неврологічних, психічних та наркологічних розладів.

Активну участь у заході взяли представники кафедр неврології;  невропатології і нейрохірургії ФПДО; психіатрії і психотерапії ФПДО; психіатрії, психології та сексології; реабілітації та нетрадиційної медицини ФПДО та ін. 

З доповідями виступили професори Тетяна Негрич, Анжеліка Паєнок, Олександр Фільц, Лідія Мар’єнко, Божена Задорожна, доценти Людмила Рахман, Наталія Боженко, Ростислав Білобривка, асистенти Мирослав Боженко, Олександр Мироненко, лікар-інтерн-невролог Руслана-Мар`яна Юнко.

Захід відбувся відповідно до Реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій у 2020 році, № 27.

 Leopolis.news