logo
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
2 ...

Зеленський вніс у ВРУ законопроєкт про відповідальність за брехню в декларації

27-11-2020 15:211656

Зеленський вніс у ВРУ законопроєкт про відповідальність за брехню в декларації

У Верховній Раді зареєстрували президентський законопроєкт щодо відновлення відповідальності за декларування недостовірної інформації.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Верховної Ради.

Сам текст проєкту закону №4434 ще не опубліковано.

У назві законопроєкту вказується, що він вносить зміни «до деяких законодавчих актів України щодо відновлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

Як відомо, 27 жовтня за поданням 48 народних депутатів Конституційний суд визнав неконституційними окремі положення антикорупційного законодавства. Це рішення означає скасування електронного декларування, скасування повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції на повну перевірку та моніторинг способу життя, декриміналізацію недостовірного декларування.

Раніше президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду, визнати його рішення про декларування «нікчемним» і без правових наслідків та скасувати відповідні зміни до ЗУ «Про запобігання корупції».

25 листопада Зеленський також звернувся до Венеційської комісії з проханням оцінити конституційну ситуацію, що склалася після рішення КСУ від 27 жовтня, і надати висновок щодо стану антикорупційного законодавства.

Leopolis.news