logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

«Серед мешканців Львівщини наразі не виявили нових випадків захворюваності на грип» – медики

19-01-2021 19:001241

«Серед мешканців Львівщини наразі не виявили нових випадків захворюваності на грип» – медики
Фото: UkrMedia

Окрім двох раніше лабораторно підтверджених випадків захворюваності на грип, нових захворілих не виявили. Про це розповіла керівник Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

Так інфікування грипом не підтвердили й шляхом проведення швидких тестів, повідомляє пресслужба ЛОДА.

Медик зазначила, що епідеміологічна ситуація на Львівщині на сьогодні є сприятливою.

Що стосується захворюваності на гострі респіраторні захворювання (ГРЗ), то як розповіла Наталія Іванченко, за підсумками моніторингу на ГРЗ за другий тиждень 2021 року захворіло на 1200 людей більше, аніж за перший тиждень, з 1-7 січня.

Проте медик наголосила, що діагноз ГРЗ можна поставити лише тоді, коли людина обстежилась на коронавірус і методом ПЛР наявність коронавірусу в неї заперечили.

«Абсолютна кожна людина, яка має підвищення температури тіла, нежить, закладеність носа, головний біль, ломоту в тілі, біль у м’язах повинна повідомити про це свого сімейного лікаря, а сімейний лікар - організувати обстеження в пунктах забору матеріалу», - розповіла керівник Лабораторного центру.

Сьогодні в області є 145 таких пунктів і їх кількість постійно збільшується.

«Це робиться для того, щоб максимально наблизити обстеження до людини, яка його потребує», - зазначила медик.

Та додала: «Не сидіть тихенько дома, звертайтеся до свого сімейного лікаря. Серед тих людей, які госпіталізовані в стаціонари, частина людей – це ті, хто поступив пізно, кому своєчасно не була надана медична допомога».

Leopolis.news