logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Johnson & Johnson зафіксували побічні реакції: зачинено кілька центрів вакцинації

09-04-2021 09:401090

У Johnson & Johnson зафіксували побічні реакції: зачинено кілька центрів вакцинації
Фото: REUTERS

Два центри вакцинації в Північній Кароліні та Колорадо тимчасово закрилися, після того, як деякі американці відчули несприятливі наслідки після отримання уколу Johnson & Johnson.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Wall Street Journal.

У штаті Північна Кароліна вакцинація була припинена через те, що побічні реакції були виявлені у 18 осіб. Чотири особи були доставлені в місцеві лікарні для обстеження. До припинення діяльності центру вакцинації уколи отримали понад 2,3 тисячі осіб. Влада округу заявили, що рішення було прийнято з метою обережності після консультацій з Johnson & Johnson. Компанія ретельно розглядає будь-які повідомлення про небажані явища у людей, які отримали їх вакцину.

А штаті Колорадо місце масової вакцинації було тимчасово закрито після того, як у 11 осіб виникли побічні реакції. Двоє людей були доставлені в найближчу лікарню в цілях обережності.

Серед побічних реакцій називають нудоту і запаморочення.

Близько 66 млн осіб в США вже повністю щеплена від коронавірусу. Близько 112 млн осіб отримали першу дозу тих вакцин, які вимагають введення двох доз препарату.

США використовують вакцини Moderna, BioNTech/Pfizer та Johnson & Johnson. Препарат BioNTech/Pfizer дозволений для вакцинації людей старше 16 років, в той час, як інші можуть бути використані тільки для людей старше 18 років.

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я рекомендували до застосування однодозової вакцину від COVID-19 компанії Johnson & Johnson, вказавши на її безпеку та ефективність. Вакцина Johnson & Johnson є першою включеної в список ВООЗ вакциною з однодозовим режимом введення, що має полегшити вакцинальну логістику у всіх країнах.

Leopolis.news