logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У ЛНУ ім. І. Франка провели міжнародну конференцію «Молодь і поступ біології»

22-04-2021 12:041550

У ЛНУ ім. І. Франка провели міжнародну конференцію «Молодь і поступ біології»

У Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася ХVІI Міжнародна наукова конференція студентів та аспірантів «Молодь і поступ біології».

 

 

У зв’язку із карантинним режимом, захід вже вдруге відбувся у дистанційному форматі за допомогою програмного забезпечення Zoom,інформує пресцентр ЛНУ ім. І. Франка.

Організували науковий форум біологічний факультет Львівського університету, Інститут біології та наук про землю Поморської академії в Слупську (Польща) та Українське товариство фізіологів рослин.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся проректор з наукової роботи ЛНУ ім. Івана Франка, член-кореспондент НАН України, професор Роман Гладишевський. Побажавши молодим науковцям плідної дискусії, Роман Євгенович наголосив, що «біологічна наука залишається в авангарді пошуку шляхів вирішення невідкладних проблем людства».

«Сьогодні суспільство особливо пильно слідкує за досягненнями в області подолання пандемії. Перед науковою спільнотою стоїть завдання не тільки безпосередньо вести діяльність у лабораторії, але й втілювати  просвітницьку місію і протидіяти дезінформації у публічному просторі. Для подолання наслідків пандемії, а також запобігання таким катастрофам у майбутньому необхідне об’єднання зусиль не лише в межах спільноти науковців-біологів, але також проведення міждисциплінарних досліджень разом з хіміками, фізиками, математиками, фахівцями з інформаційних технологій, суспільних наук. Методи досліджень і обробки результатів стрімко розвиваються, тому важливим є долучатися до наукового процесу вже в студентські роки. Конференція «Молодь і поступ біології» традиційно збирає тих, на чиї плечі вже у найближчому майбутньому ляже відповідальність за розвиток біологічної науки», – наголосив Роман Гладишевський.

Загалом робота конференції передбачала засідання одинадцяти секцій. Свої напрацювання представили понад 200 дослідників зі Львова, Слупська (Польща), Варезе (Італія), Вільнюса (Литва), Вроцлава (Польща), Дніпра, Дрогобича, Івано-Франківська, Києва, Кривого Рогу, Любліна (Польща), Полтави, Тернополя, Харкова, Чернівців та Чернігова.

Молоді науковці готували дослідження у сфері біофізики, фізіології людини і тварин, біомедицини, біохімії, молекулярної та клітинної біології, мікробіології, вірусології та імунології, ботаніки та інтродукції рослин, зоології, генетики та біотехнології, екології, фізіології рослин та освіти у біології та екології. 

Leopolis.news