logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

На Самбірщині відгуляли «Кульчиці-фест» (ФОТО)

29-07-2019 11:072483

На Самбірщині відгуляли «Кульчиці-фест» (ФОТО)

Учора, 28 липня, на малій батьківщині гетьмана Війська Запорозького Петра Конашевича-Сагайдачного, селі Кульчиці Самбірського району, завершився міжнародний фестиваль української слави «Кульчиці-фест-2019». Таке мистецьке свято тут проводили дев’ятий рік поспіль.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

На фестиваль, який традиційно відбувається на майдані біля пам’ятника Сагайдачному, приїхали представники різних козацьких об’єднань, велелюдно зібралися шанувальники сивої давнини, керівники Самбірщини: заступник голови райради Андрій Бобак, виконувач обов’язків голови РДА Петро Герман, голови ОТГ, депутати різних рівнів.

Фестиваль розпочався з благословення та спільної молитви за загиблих, мир і благополуччя в Україні, за життя і здоров’я тих, що на Сході захищають цілісність та незалежність держави. У мистецькій програмі фестивалю лунали українські народні, патріотичні пісні у виконанні найкращих художніх колективів та солістів Самбірщини. Присутні побачили яскраві танці, у тому числі відомого «Шаблезуба». Лунали гарматні салюти, прикрасили мистецький захід відомі співаки зі Львова.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news