logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Суд повернув державі Старосільський замок

31-07-2023 11:411797

Суд повернув державі Старосільський замок
Фото: Замок у Старому Селі

Суд задоволив позов Львівської обласної прокуратури до приватного товариства про розірвання концесійного договору та повернення державі пам’ятки архітектури національного значення.

Мова йде про замок XVII століття, що знаходиться в одному з районів Львівщини, повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Встановлено, що між Львівською обласною державною адміністрацією та товариством у 2010 році було укладено договір концесії, згідно з яким відповідачу було передано в користування замок.

Товариство мало здійснювати експлуатацію будівлі з метою задоволення громадських та культурних потреб. Однак за умови, що пам’ятку архітектури буде виведено з аварійного стану, істотно поліпшено та частково відреставровано.

На кінець 2022 року обстеженням замку виявлено значні руйнації та аварійний технічний стан будівлі.

Також прокурором з’ясовано, що концесіонером не укладено охоронного договору, договору оренди земельної ділянки, договору страхування концесії та, відповідно, не сплачувались концесійні платежі, оскільки об’єкт не був введений в експлуатацію.

Суд погодився із доводами прокурора та повністю задовольнив позов.

Прокуратура не вказує, про який саме замок йдеться, але як видно з наданих фото – це замок у Старому Селі.

Замок у Старому Селі – пам'ятка архітектури XV–XVII століть. Перше укріплення на території Старого Села у вигляді дерев'яного замку збудовано у 1448р.

Замок завдяки своїй площі (2 га) вважається найбільшим на Львівщині.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news