logo
28/04
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Завершено прийом заявок на Другий Всеукраїнський композиторський конкурс ім. Скорика

03-08-2023 21:501042

Завершено прийом заявок на Другий Всеукраїнський композиторський конкурс ім. Скорика

Конкурс організовує і проводить КЗ ЛОР «Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика» у співпраці з Департаментом з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА за підтримки Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради. Партнер Конкурсу – Львівська організація Національної Спілки композиторів України (ЛОНСКУ).

Оргкомітет Конкурсу опрацював всі подані заявки та інформує про те, що на Конкурс подано 7 симфонічних партитур від 7 молодих українських композиторів з таких міст, як Ужгород, Львів, Дніпро та Київ.

До Конкурсу допущено партитури для симфонічного оркестру за участі інструменту соло (з переліку: скрипка, альт, віолончель або контрабас), а також без застосування електроніки чи мультимедіа. Ці твори спеціально написані для Конкурсу (завершені у 2023 році) та не були публічно виконані до подачі на конкурс.

За умовами Конкурсу кожен з учасників міг подати довільну кількість власних творів, однак кожна пропозиція повинна була бути оформлена окремо, згідно процедури подання документів на Конкурс та відповідати всім вимогам Конкурсу.

Конкурс є анонімним, отже всі партитури подані без зазначення прізвища та імені композитора, натомість у них повинні бути вказані спеціальні символи: слово, словосполучення або цифровий код.

Всі 7 партитур подано на Конкурс із дотриманням цим умов і їх передано на оцінювання міжнародному журі у складі:

  • Юрій Ланюк, голова журі, композитор, Україна
  • Богдана Фроляк, композиторка, Україна
  • Іван Небесний, композитор, Україна
  • Кармелла Цепколенко, композиторка, Україна
  • Назарій Стець, виконавець, Україна
  • Єжи Корновіч, композитор, Польща
  • Вінсент Козловський, диригент, композитор, Польща

Оргкомітет визначив шість критеріїв оцінювання поданих на Конкурс партитур:

  1. Композиторська професійна майстерність
  2. Якість нотного запису
  3. Ідея, концепція і форма
  4. Майстерність володіння оркестровим письмом
  5. Прояв композиторської індивідуальності
  6. Елементи новаторства

Оцінювання за цими критеріями відбуватиметься за десятибальною шкалою.

Наприкінці серпня журі визначить переможців Конкурсу, про що Оргкомітет інформує всіх учасників Конкурсу електронною поштою. Міжнародне журі Конкурсу на свій розсуд має право присуджувати не всі премії, присудити додаткові, розділити премію між кількома учасниками, або не присуджувати жодної.

1 жовтня 2023 року під час 29 Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти» прозвучить виконання трьох творів-лауреатів премій (Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії, диригент — Вінсент Козловський).

Адреса Конкурсу:

Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика «Всеукраїнський композиторський конкурс імені Мирослава Скорика»: 79000, м. Львів, вул. М. Скорика, 7, Україна.

Моб. тел.: +380 93 920 34 86;

еmail: skoryk-competition@philharmonia.lviv.ua

Leopolis.news