logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Львові відновили програму реставрації балконів

03-08-2023 20:151230

У Львові відновили програму реставрації балконів
Фото: Бюро спадщини

Ухвалою сесії Львівської міської ради ЛКП «Бюро спадщини»  надано функції замовника на проведення ремонтно-реставраційних робіт балконів в рамках програми співфінансування. Однак, на даний час, в рамках програми співфінансування, будуть виконуватися роботи з реставрації балконів на головних фасадах будинків-пам’яток архітектури, заявки на реставрацію яких були подані у попередні роки та на які вже розроблена проектно-кошторисна документація.

Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету ЛМР, повідомляє ЛКП «Бюро спадщини».

Цього тижня розпочалися роботи з реставрації двох балконів будинку-пам’ятки архітектури на вулиці М. Гоголя, 10. Виконавець робіт – ПП “АМ “Ренесанс”. 

«Вартість реставраційних робіт становить 645 740,00 грн.  Співфінансування реставраційних робіт буде здійснюватися за кошти міського бюджету та мешканців будинку, які оплатять по 10 000,00 грн. за кожний балкон. Усі роботи плануємо завершити до кінця року», – розповів директор ЛКП “Бюро спадщини” Павло Богайчик.

Про новий набір заявок у програму співфінансування ЛКП “Бюро спадщини” повідомить через ЗМІ після виконання робіт на об’єктах, де вже розроблена проектно-кошторисна документація. 

Дізнатися, як стати учасником програми, можна на сайті Бюро спадщини у вкладці /Співфінансування.

Нагадуємо, що програму співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури Львова було започатковано у 2019 році. До повномасштабного вторгнення РФ в Україну за координацією управління охорони історичного середовища встигли відреставрувати п’ять балконів і два еркери.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news