logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Музична школа із Самбірщини презентувала Україну в Польщі

08-08-2023 11:51925

Музична школа із Самбірщини презентувала Україну в Польщі
Фото: соцмережі

Котрий рік поспіль у польській ґміні Фредрополь проводиться міжнародний фестиваль «Kultura Karpat – Tradycja i współczesność». На великій сцені своє мистецтво, окрім господарів, представляли художні колективи Словаччини, Угорщини, Німеччини.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Україну та Рудківську ТГ Самбірського району на цьому фестивалі презентував творчий колектив Рудківської музичної школи  В його виконанні зі сцени лунали популярні народні та сучасні пісні, а нагородою йому за професійне виконання були оплески.

Зазначимо, що участь викладачів та учнів музичної школи у фестивалі «Kultura Karpat – Tradycja i współczesność» не випадкова. «Тривалий час Рудківська ТГ, – сказав її голова Іван Лозинський, –  є партнером у співпраці з ґміною Фредрополь. Відтак разом розробляємо і реалізуємо міжнародні проекти, регулярно відбуваються обміни делегаціями для участі у спортивних, мистецьких заходах, святкуваннях днів міст. А культурна сфера тут є важливою ланкою у зміцненні дружби двох сусідніх народів, особливо у період  російської агресії».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news