logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Стартувала реєстрація на Конгрес Культури у Львові

08-08-2023 20:56851

Стартувала реєстрація на Конгрес Культури у Львові

7-9 вересня у Львові відбудеться ІІІ Конгрес Культури на тему «UKRAINE! UNMUTED: УКРАЇНА БЕРЕ ГОЛОС».

Оголошено реєстрацію на подію для всіх зацікавлених, інформує пресслужба ЛМР.

Уже втретє Конгрес Культури у Львові збере тих, хто творить культуру, працює чи дотичний до цієї сфери. Проте подія розкриває те, що нині стосується кожного в Україні – досвіду переживання війни, тож захід може зацікавити і ширшу аудиторію.

У фокусі цьогорічного конгресу – реалії після 24 лютого 2022 року та виклики, що постали перед українським суспільством, культурою і тими, хто працює у цій сфері. Подія матиме дискусійну і мистецьку програми. На конгресі говоритимуть про мову війни, діяльність культурних інституцій, вплив міграції на сферу, зміну образу України за кордоном, роботу з культурними цінностями, роль культури зараз та у повоєнному відновленні, інші важливі питання. Також діятиме практична робітня, де обговорять першочергові культурні політики і програми на шляху відбудови країни й інтеграції до ЄС, посилення можливостей міжнародної співпраці. 

Серед учасників – представники та представниці з України, Польщі, Угорщини, Італії, інших країн: Кшиштоф Чижевський, Діана Воннак, Остап Сливинський, Олена Гусейнова, Оксана Форостина, Роман Кечур, Борис Філоненко, Лариса Денисенко, Віктор Рубан, Юлія Федів, Дарія Бадьор, Олександра Азархіна, Таміла Ташева, Богдана Брилинська, Алім Алієв, Ольга Гончар, Іванна Скиба-Якубова та інші.

Паралельно з дискусійною програмою відбудеться мистецька складова, наповнена артпроєктами п’ятого триєнале сучасного мистецтва «Український Зріз», що восени минулого року було представлене у Литві, в місті Каунас – Європейській столиці культури 2022. У планах організаторів – незабаром показати експозицію у Польщі.

«За останні півтора року все дуже змінилося, ми змінилися. Через російську агресію ми є свідками і переживаємо нечувані втрати, насамперед людські, котрі є незворотними, – і це потребує належної уваги, щоб ми попри все могли рухатися далі, думати про завтра і розповідати про себе світові. Організувати таку подію, як Конгрес, в нинішніх умовах не є легко, але вона важлива і потрібна для людей культури. UKRAINE! UNMUTED – про нас, про Україну та українців нині. І він буде не лише місцем зустрічі, а й місцем розмови, думки, рефлексії й підтримки одне одного, що зараз є найважливіше», – каже Юлія Хомчин, керівниця проєкту Конгрес Культури (ІСК).

Щоб зареєструватися на конгрес та долучитися до події наживо як слухач(ка), слід заповнити анкету: https://bit.ly/453XQ84.

Програма події доповнюватиметься – стежити можна на ресурсах конгресу та його організаторів. Про місце проведення події буде повідомлено згодом (локація забезпечена укриттям на випадок повітряних тривог під час події).

Leopolis.news