logo
28/04
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Львівський музей історії релігії запрошує поринути в таємничий світ картин та арт-об’єктів

10-08-2023 12:081166

Львівський музей історії релігії запрошує поринути в таємничий світ картин та арт-об’єктів

Можливість абсолютно відволіктись, перезавантажитись, поринути в таємничий світ картин, арт-обєктів, внутрішніх відчуттів пропонують у Львівському музеї історії релігії (ЛМІР). 

Про це повідомила наукова співробітниця ЛМІР Олена Малюга.

За її словами, на відвідувачів музею чекають цікаві й різнопланові виставки.

На площі перед музеєм розгорнуто банерну виставку «Ми памятаємо. До 80-ї річниці ліквідації львівського гетто». Двадцять тематичних інформаційних стендів розповідають про страшні звірства нацистського режиму, які випробували на собі євреї Львова.

Насолодитися епохальними полотнами генія бароко Симона Чеховича і схилитися перед світлими образами святих ікон запрошують на виставці «Симон Чехович». Відвідувач ознайомиться з графікою литовських художниць Одети Тумєнайте Браженінє і Аделє Бражєнайте Ганчєре. На знак підтримки України і солідарності з українським народом вони подарували 80 своїх робіт музею.  

Побачити унікальні зразки буддійського культу (тханки, цаклі, буддійський бронзовий дзвіночок, матриця для друкування книг, книги старомонгольською мовою і санскритом), які передав музею на постійне зберігання легендарний львівський колекціонер Іван Гречко можна на виставці «Буддійська колекція. Памяті Івана Гречка».

На мистецтво, яке народилося протягом війни запрошує художник Олег Денисовець на виставці «З бомбосховища». Усі картини яскраві, насичені кольором, світлом. Вони несуть позитивну енергетику, дарують гарний настрій.

Привертає увагу ретроспективна виставка афіш Львівського музею історії релігії, які ілюструють напрями його виставкової діяльності 1990–2014 років.

Leopolis.news