logo
28/04
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Домі Франка триває виставка малярський робіт про подорожі Каменяра (ФОТО)

13-08-2023 19:45740

 У Домі Франка триває виставка малярський робіт про подорожі Каменяра (ФОТО)
Фото: пресслужба ЛОВА

У Домі Франка у Львові триває експозиція картин «Дорогами Франка», тема якої навіяна рефлексіями подорожей Володимира Жишкевича шляхами, що до певної міри збіглися із мандрівкою Франка і Грушевського.

Про це інфомрує пресслужба Львівської ОВА.

Почалася і завершилася мандрівка у Львові – місті, яке стало рідним для Франка. Львів є рідним містом і для Володимира Жишковича, тому не дивно, що, крім італійських краєвидів, на виставці домінують львівські мотиви.

Як розповідають у Домі Франка, Іван Франко любив мандрувати, тому довго не роздумуючи погодився на пропозицію Михайла Грушевського поїхати до Італії. Коротка зупинка була у Відні, ранок зустріли у Венеції, після того потягом відправилися до Риму.

Прибувши «із галицького пралісу прямо в Рим», як жартома писав Франко, вони переважно «бродили то по церквах і музеях, то без жодного плану по вулицях і площах, оглядаючи залишки минулого і спостерігаючи нове, сучасне життя італійської столиці». Звісно, не могли такі поціновувачі мистецтва оминути знамениті скарбниці світового мистецтва ‒ Ватиканський, Капітолійський музеї.

Експозиція триватиме до 3 вересня 2023 року.
Вартість ‒ вхідний квиток у музей.
Львів, вул. Івана Франка, 150

Leopolis.news