logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Львів’ян запрошують відвідати виставку «Соледар. Сіль. Війна»

15-08-2023 13:12938

Львів’ян запрошують відвідати виставку «Соледар. Сіль. Війна»
Фото: ЛМР

17 серпня о 18:00 у Палаці Хоткевича відкриється виставка фотографій Олександра Пархоменка та Ірини Рибакової «Соледар. Сіль. Війна». Експозиція складається з 57 фотографій, на яких зображено Соледар до та після повномасштабного вторгнення. Вхід безкоштовний.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Виставка «Соледар. Сіль. Війна» – це історія невеличкого, квітучого (в минулому) міста, куди дотягнувся «руській мір», а також це історія про захисників, які віддають свої життя за те, щоб уся наша країна не перетворилась на Соледар, Мар’їнку, Бахмут, Маріуполь.

Першу частину виставки присвячено мирному Соледару. На світлинах зображено потужності підприємства «Артемсіль», підземелля соляних шахт, процес видобутку солі, макросвітлини кристалів солі. Фотограф – Олександр Пархоменко.

У другій частині виставки представлено світлини Ірини Рибакової з уже зруйнованого війною міста. Портрети українських військовиків – оборонців Соледара, артилерійські залпи під час бою, зруйновані росіянами будинки. Чимало світлин Ірина Рибакова знімала в перервах між обстрілами, коли можна було хоч ненадовго вийти з укриття.

Відвідувачів запрошують на відкриття 17 серпня о 18:00 в Палаці Хоткевича (вул. Кушевича, 1). Оглянути експозицію можна до 15 вересня.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news