logo
19/04
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
2 ...

У Путіна більше немає ніякого ресурсу, крім людського – Буданов

27-08-2023 17:502650

У Путіна більше немає ніякого ресурсу, крім людського – Буданов

росія уже зазнала стратегічної поразки у війні проти України, але щоб пробити лінії оборони росіян на полі бою не існує іншого шляху, крім активних дій.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов в інтерв’ю «Крим. Реалії» на Радіо Свобода.

«Як подолати лінії оборони росіян? Важко, кров’ю. Тільки кров’ю своєю, на жаль. Іншого варіанту нема. Вибачте, але це війна. Треба пробивати лінії оборони, що зрештою зараз і робиться», сказав в ітерв'ю Кирило Буданов.

«Якщо вони зробили лінії оборони з траншеями, з перешкодами, з мінними загородженнями, залитими бетоном ДОТами, то тут, хоч які хитрощі не шукай, єдине, що ти можеш зробити це просто їх знищувати. Іншого шляху не існує», додав він.

Буданов констатував, що у стратегічному вимірі росія вже зазнала поразки у війні, а крім людського матеріалу у держави-агресора немає достатніх ресурсів для продовження війни.

«Я у військовому інституті дуже любив предмет “логіка”. Давайте підемо від зворотного. Якщо у росії все добре, ВПК нарощує потужності, запаси невичерпні, як багато експертів там [кажуть], то чому вони намагаються придбати боєприпаси в Північній Кореї, в Ірані? Ні, не для того, щоб довше воювати, а тому що в них немає нічого», заявив начальник ГУР МО України.

«Окрім людського, у нього більше ніякого ресурсу нема: економіки нема, військово-промислового-комплексу теж нема, військові запаси вже вичерпані. Людський – є», зазначив він.

Керівник Воєнної розвідки України підкреслив, що завдяки людському ресурсу, який кремль бездумно витрачає на війну, агресор може ще довго утримувати окуповані території. Завадити такому сценарію можуть лише активні дії з боку України.

Під час інтерв’ю Кирило Буданов також назвав головну помилку російського диктатора.

«путін помилився дуже багато разів. Його взагалі відірвало від реальності. Це і є його головна помилка ― не в прорахунках, а в тому, що його відірвало від реальності», ― переконаний начальник ГУР МО України.

«Подивіться на росію зараз це дипломатичний вигнанець. Це вже сталося. Подивіться на фінансовий рівень, економіку тощо. Та навіщо далеко ходити ― просто курс долара гляньте. Ну то що ― перемагає? Точно ні», пояснив Кирило Буданов.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news