logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Львівська філармонія запрошує на концерти Академічного симфонічного оркестру та «ІNSO-Львів»

07-09-2023 21:281025

Львівська філармонія запрошує на концерти Академічного симфонічного оркестру та «ІNSO-Львів»
Фото: організаторів

Цього тижня Львівська національна філармонія запрошує на два симфонічні концерти за участі провідних колективів закладу – оркестру зі 120-річним досвідом та одного з перших молодіжних високопрофесійних оркестрів України – Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії і Академічного симфонічного оркестру «ІNSO-Львів». 

Про це повідомляє Львівська філармонія.

Обидва колективи виступатимуть під керівництвом всесвітньовідомих дириґентів – Віктора Плоскіни (8.09 / 19:00) та Пола Манна (9.09 / 18:00).

«Між епох: Респігі, Бібік, Брамс». Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії підготував програму з шедеврів світової та української музичної класики.

Так всі дороги цього концерту спершу вестимуть до Риму, де багатство мальовничих картин природи буде лунати через музику італійця Отторіно Респігі.

«“Фонтани Рима” Респігі – це суцільне свято, привіт від літа. Отторіно Респігі – композитор, який поєднує у творах Італію та Францію, італійську оперу й французький імпресіонізм. “Фонтани Рима” – найменш виконувана частина трилогії симфонічних поем, бо є інтимнішою від “Піній Рима” та “Римських свят”. Цю музику написано для близької, коханої людини. То – музика кохання», – зазначив Віктор Плоскіна.

Вечір продовжить фантастичний Фортепіанний концерт українського композитора з Харкова Валентина Бібіка озвучений відомим піаністом Олегом Безбородьком та знаменита романтична Симфонія № 3 Йоганнеса Брамса. У назві концерту “Між епох” відбилось бажання як провести паралелі між цими творами, так і показати різноманіття симфонічної музики, яку не обов’язково знати достеменно, щоб її розуміти: і у цій універсальності її особлива краса.

«Народження». 25 років тому свій перший концертний сезон розпочав оркестр, що зараз є серед найвідоміших в Україні та за її межами оркестрів – INSO-Львів. Відкриття ювілейного сезону оркестр присвячує українським захисникам та захисницям. 

Колись нас надихали сміливі мрії та музичні експерименти. Та сьогодні ми черпаємо силу від неабиякого героїзму, який щодня демонструють українські захисники й захисниці на фронті.

На їхню честь у виконанні академічного симфонічного оркестру INSO-Львів під батутою Пола Манна (Велика Британія) прозвучать одразу дві «Героїчні» симфонії: обидві відверті, знакові, видатні. Це буде музика Бетховена й Станковича.

Про вибір програми британський дириґент Пол Манн зазначив наступне: 

«Героїзм нині в Україні є всюди. Серед тих, хто воює, тих, хто оплакує втрату близьких, і тих, хто переживає руйнування життя навколо. Але музику неможливо знищити, і вона виражає себе точніше, ніж слова. Ті, хто її творять, – теж герої».

Симфонічна музика може здаватись складною для сприйняття. Вимагати вдумливого слухання, знання обставин, у яких вона створена чи того, що саме композитори вклали у її зміст. Але не турбуйтесь: про цю складову музики вам розкажуть детальніше модератори концерту. Власне під час самого слухання пропонуємо зануритись у світ півтіней, нюансів, насолоди від різнобарвних звучань та тонкого післясмаку.

Квитки на сайті філармонії: https://philharmonia.lviv.ua/

Leopolis.news