logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Львові відкрили виставку випускників мистецьких закладів України

07-09-2023 13:23837

У Львові відкрили виставку випускників мистецьких закладів України
Фото: ЛОР

Виставковий проєкт «Мистецтво молодих-2023» можна оглянути в обласному комунальному закладі Львівський палац мистецтв Lviv Art Palace.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

В експозиції зібрано понад 200 робіт випускників 2019-2023 р.р. Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, Львівської Національної академії мистецтв, Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім.М.Бойчука, Харківської державної академії дизайну і мистецтва, Закарпатської академії мистецтв та Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва.

Це твори живопису, скульптура, реставраційні роботи, сакральне мистецтво, архітектурні й дизайнерські проєкти, художнє скло, текстиль, кераміка, вироби з дерева та металу, сценічні костюми, мультимедійні презентації тощо.

Проєкт відбувається що чотири роки з ініціативи Національної академії мистецтв України.

«Виставка демонструє творчий потенціал молодих митців країни та їх професійну підготовку у різних напрямках і формах, а також специфіку освітніх програм мистецьких закладів, – зазначають організатори заходу. – Це можливість побачити в одному виставковому просторі шість провідних мистецьких ЗВО України, ознайомитись з особливостями художніх регіональних шкіл, дізнатися про нові напрямки в образотворчому мистецтві та дизайні, побачити прогресивні методи творчої спільноти й проаналізувати загальний стан мистецької освіти в Україні».

Кращі роботи відзначені почесними дипломами та медалями Національної академії мистецтв України.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news