logo
28/04
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Львів’ян закликають долучитись до збору арткниг для «Мистецької бібліотеки»

08-09-2023 20:561225

Львів’ян закликають долучитись до збору арткниг для «Мистецької бібліотеки»
Фото: ілюстративне, автор: Олександр Мазуренко

У Львові оголосили збір книг та артбуків для «Мистецької бібліотеки», що має незабаром відкритись на вул. Шота Руставелі, 8.

У цій муніципальній книгозбірні та культурній інституції нового формату хочуть зібрати найкращу збірку мистецької літератури, артбуків, фотокниг, самвидавів, зінів та лімітованих художніх видань, повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Зараз управління культури Львова завершує перетворення бібліотеки у книгозбірню нового зразка з лекторієм, коворкінгом, виставковим простором та майстернею з фокусом на мистецькі проєкти. Вона належить до мережі публічних бібліотек Львова, об’єднаних у Львівську муніципальну  бібліотеку, яку очолює Василь Кметь – історик-медієвіст, архівіст, педагог, кандидат історичних наук. Також до команди доєднались Влодко Костирко (митець, мистецтвознавець, куратор, колекціонер та дизайнер інтер'єрів), Павло Гудімов (куратор, засновник ЯГалереї та колекціонер) і Василь Косів (ректор Львівської національної академії мистецтв, доктор мистецтвознавства).

Кураторську програму Мистецької бібліотеки розробляє Львівська муніципальна бібліотека у партнерстві з українським видавництвом ist publishing. Саме такого типу книгозбірня стане осередком не лише культурного життя громади, але й простором для професійної взаємодії учасників бібліотечної,  книжкової та мистецької індустрії.

Для цього було оголошено збір літератури для бібліотеки, що триватиме до 18 вересня. Основний приціл – це мистецька література різного спрямування. Головна умова – тематичні видання різними мовами, окрім російської. Не приймаються також видання, що  пропагують дискримінацію та насилля.

Більше про збір – за посиланням.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news