logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

На 30 Lviv BookForum пройде 150 заходів

01-10-2023 18:571381

На 30 Lviv BookForum пройде 150 заходів
Фото: ЛМР

Вже наступного тижня у Львові стартує міжнародний літературний фестиваль BookForum, який триватиме з 5 до 8 жовтня. Фокусною темою 30-го фестивалю є «Перепис майбутнього»: говоритимуть про життя після перемоги, щастя після війни та культурний простір після російської експансії. Загалом організатори підготували для відвідувачів 150 заходів: панельні дискусії, візити іноземних та українських гостей, книжковий ярмарок і Ніч поезії. Вхід на усі події фестивалю та ярмарок — вільний.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Дискусійна панель програми налічує 30 подій: розмови й панельні дискусії з українськими та іноземними письменниками, інтелектуалами, журналістами та істориками. Усіх охочих організатори запрошують долучитись до бесід наживо у Пороховій вежі (Львів), а також онлайн — українською на сайті Bookforum та англійською  —  на платформі діджитал-партнера Hay Festival (Велика Британія).

Невіддільна частина Lviv BookForum – книжковий ярмарок, що об’єднує багатьох ключових гравців видавничого ринку. Цього року на BookForum буде представлено 50 видавництв та два колективних стенди – «Комікси» та «Книжки про російсько-українську війну». Ярмарок уперше відбудеться на новій локації — у сквері «На Валах», що біля Порохової вежі. Для відвідувачів готують насичену програму від партнерів і видавців, серед подій — презентації нових видань, автограф-сесії відомих українських письменників. Ознайомитись із новинками вже можете на сайті організатора.

Ярмарок триватиме 6-8 жовтня з 10:00 до 19:00.

Для юних читачів видавці та організатори створили насичену дитячу програму: книжкові презентації, майстер-класи, квести, ігри тощо. Переглянути календар заходів для дітей можна також на сайті фестивалю.

Відвідучі Ночі поезії та музики поринуть у вир творчості Світлани Поваляєвої, Ярини Чорногуз, Павла Вишебаби, Остапа Сливинського, Галини Крук, Катерини Міхаліциної. Олени Гусейнової. Також готуються виступити гурти «Пиріг і Батіг» та «Landschaft» за участі Григорія Семенчука і Ульріке Альмут Сандіг (Німеччина).

Крім Порохової вежі, шукайте події Lviv BookForum також на таких локаціях:

·   Артцентр Дзиґа: верхній зал (вул. Вірменська, 35)

·   Інститут народознавства НАН України / Музей етнографії та художнього промислу (пр. Свободи, 15)

·   American House Lviv (вул. Академіка Гнатюка, 2)

·   Львівська обласна бібліотека для дітей (вул. Винниченка, 1)

·   Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Романа Іваничука (пл. Ринок, 9)

·   РадіоГараж (вул. Князя Романа, 6)

·   Книгарня Є (пр. Свободи, 7)

Ознайомитись із детальною програмою 30-го Lviv BookForum можна за посиланням.

«Сьогодні ми всі чекаємо зустрічі. Видавці, автори, організатори, читачі — місто в передчутті спілкування, аби викристалізувати для себе нові напрямки руху. Розмови про важливі речі, роздуми про них і, звісно ж, читання дають наснагу робити вагомі вчинки, яких вимагає від нас сьогодення. Доєднуйтеся до перепису майбутнього на Bookforum», —  запрошують організатори Lviv BookForum.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news