logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Львові пройдуть Дні польського кіно

05-10-2023 17:552061

У Львові пройдуть Дні польського кіно
Фото: соцмережі

Дні польського кіно — проєкт Польського Інституту у Києві, який відбувається вже вісімнадцять років поспіль. Традиційно у програмі представлено найцікавіший доробок польського кінематографу останніх років.

Про це повідомляють організатори.

РОЗКЛАД ПОДІЙ У ЛЬВОВІ:

 7 жовтня (субота), 19.30

 «Хліб і сіль»

 8 жовтня (неділя), 19.30

 «Сьубук»

 9 жовтня (понеділок), 19.30

 «Жінка на даху»

 10 жовтня (вівторок), 19.30

 «Тиха земля»

Усі фільми демонструються українською мовою та польською / англійською мовами з українськими субтитрами. Кількість переглядів обмежена.

«Хліб і сіль» Chleb i Sól

Трейлер: https://www.youtube.com/watch?v=3lqyOTXLTDg

РЕЖИСЕР: Дамін Коцур
ЖАНР: драма

Головні ролі у фільмі виконали непрофесійні актори, а сюжет натхнений реальною історією

Тимек, молодий, талановитий піаніст – студент Варшавської музичної академії, повертається на канікули в своє рідне невеличке містечко, де час наче завмер. Головним місцем зустрічі місцевої молоді є не так давно відкритий кебаб-бар. Тимек спостерігає за конфліктом, який розростається між арабами — працівниками бару, та його приятелями з району. Конфлікт, який переросте у щось трагічне...

Повнометражний режисерський дебют. Спеціальна нагорода журі на Венеційському міжнародному кінофестивалі, кілька нагород Фестивалю польських художніх фільмів у Ґдині, лауреат Польська кінопремія «Орли».

«Сьубук» Śubuk

Трейлер: https://vimeo.com/778008764

РЕЖИСЕР: Яцек Лусінський
ЖАНР: біографічна драма

Натхнена реальними подіями історія молодої матері хлопчика-аутиста, чия багаторічна наполегливість і боротьба з бюрократією призвели до значних змін у системі освіти.

Мариська спочатку не хотіла бути мамою. Пізніше вона буде готова пожертвувати собою заради єдиного сина – Куби. «У вас зламана дитина», – ці слова Мариська почує від психіатра. Мати-одиначка не згодна з таким станом речей. Завдяки своїй рішучості вона продовжує боротися за гідність і освіту Куби – від дитячого садка до закінчення середньої школи. Вона діє нетрадиційно, всупереч багатьом правилам, але водночас мотивує і надихає інших людей.

«Жінка на даху» Kobieta na Dachu

Трейлер: https://vimeo.com/719046348/9d6761d4f7

РЕЖИСЕР: Анна Ядовська
ЖАНР: психологічна драма

Життя Міри, акушерки передпенсійного віку, виглядає цілком нормальним...

Мати дорослого сина і дружина чоловіка, який забув про неї. Кілька, здавалося б, незначних фінансових рішень призводять до катастрофи, яка повністю змінить її реальність — домашню, професійну та психічну.

«Тиха земля» Cicha Ziemia

Трейлер: https://www.youtube.com/watch?v=NIpfFoCi-jU

РЕЖИСЕР: Аґа Вощинська
ЖАНР: соціальна драма

Зразкове подружжя орендує заміський будинок на сонячному італійському острові...

Реальність не виправдовує їхніх очікувань, коли вони розуміють, що басейн у будинку зламаний. Не зважаючи на нестачу води на острові, вони просять відремонтувати його. Постійна присутність чужинця руйнує їхнє відчуття безпеки і запускає ланцюжок подій, які приведуть їх до найтемніших закутків власних стосунків.

Повнометражний режисерський дебют.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news