logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Національну спілку кінематографістів України очолив Сергій Борденюк

06-10-2023 15:131303

Національну спілку кінематографістів України очолив Сергій Борденюк
Фото: knukim.edu.ua

Національна спілка кінематографістів обрала нового голову. Ним став кінооператор Сергій Борденюк, який з 2008 року є секретарем правління. Зі 133 делегатів за нього проголосувало 92 кінематографісти.

Про це повідомило видання «Детектор медіа»втня.

Сергій Борденюк оператор-постановник та художній керівник курсу операторської майстерності Київського національного університету культури і мистецтв. У його творчому портфоліо понад 50 відзнятих фільмів та серіалів.

«У цей, без перебільшення, історичний період вбачаю необхідність консолідації українських кінематографістів усіх професій та поколінь, аби вистояти перед воєнними, економічними, фізичними, моральними викликами, пов’язаними з російською агресією», — йдеться у його заяві, оприлюдненій напередодні зʼїзду.

Також у заяві він виклав бачення майбутнього Спілки, зокрема уважно слідкувати та захищати від можливості незаконних дій Національний центр Олександра Довженка, комунікувати та координувати зусилля з Українською кіноакадемією та налагоджувати системну структуровану фандрейзингову роботу.

Іншим кандидатом на посаду був продюсер, засновник та керівник компанії «Артхаус Трафік» і кінофестивалю «Чілдрен кінофест», співзасновник Одеського міжнародного кінофестивалю Денис Іванов.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news