logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

ДБР оголосило підозру агенту рф, який служив у Мукачівському прикордонному загоні

09-10-2023 16:351462

ДБР оголосило підозру агенту рф, який служив у Мукачівському прикордонному загоні

Працівники ДБР у співпраці з СБУ та Держприкордонслужбою заочно повідомили про підозру правоохоронцю, який служив на Закарпатті у лавах прикордонників та виявився агентом російських спецслужб.

Як повідомляє ДБР, уродженець Луганська прибув на службу на Закарпаття у червні 2022 року з Лисичанська. У серпні цього ж року його призначили начальником групи кіберзахисту відділення зв’язку одного з підрозділів кордону. Попередньо, доступу до державної таємниці військовослужбовець не мав.

За оперативними даними, нещодавно він у складі групи ухилянтів незаконно перетнув кордон з Угорщиною. І вже за декілька днів в одному з російських пабліків з’явилася інформація про те, що утікач тривалий час працював агентом спецслужб рф і зараз перебуває у Москві. Росіяни стверджували, що він вів підривну діяльність проти України й обіцяли згодом викласти велике інтерв’ю зі зрадником. 

Зраднику повідомлено про підозру у дезертирстві, також готується повідомлення про підозру у держзраді. 

Як повідомляли, начальник відділу кібербезпеки Мукачівського прикордонного загону Руслан Сировий виявився російським шпигуном. Його побачила у сюжетах росЗМІ українська журналістка Зоя Казанжи.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news