logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

На Львівщині 23-річна шахрайка видурила у жінки 16 тис грн

11-10-2023 17:201329

На Львівщині 23-річна шахрайка видурила у жінки 16 тис грн
Фото: Національної поліції у Львівській області

Зловмисниця видурила гроші в сумі 16 тисяч гривень у мешканки Харківської області. За скоєне їй загрожує покарання – до трьох років обмеження волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області

Зазначається, що 23-річна мешканка Городка, маючи умисел на заволодіння чужими коштами, запропонувала потерпілій – мешканці Харківської області віком 33 роки, роботу зі збирання та подальшої реалізації кулькових ручок.

Як пояснила «роботодавиця», для отримання складових частин ручок потерпіла повинна була переказати їй на банківську картку гроші у сумі 16 тисяч гривень, після чого вона нібито мала переслати «клієнтці» замовлення поштою.

Гроші мешканка Харківщини переказала, проте посилки так і не дочекалась. Зрозумівши, що стала жертвою шахрайства, вона звернулась по допомогу у поліцію. Зловмисниця ж, отримавши грошовий переказ, витратила кошти потерпілої на власні потреби.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Санкція статті передбачає покарання - штраф від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.


Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news