logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

ДБР повідомило про підозру військовим, які били чоловіків у військкоматі Тернополя

12-10-2023 16:461915

ДБР повідомило про підозру військовим, які били чоловіків у військкоматі Тернополя
Фото: ДБР

Працівники ДБР повідомили про підозру командиру та солдату-гранатометнику відділу охорони Тернопільського Об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які били чоловіків у приміщенні ТЦК.

Як інформує пресслужба ДБР, у взаємодії з СБУ слідчі Бюро зібрали достатньо доказів протиправних дій співробітників ТЦК. Зокрема, встановлено, що близько 22:00 6 жовтня у середмісті Тернополя солдат-гранатометник з іншими військовослужбовцями зупинили місцевого мешканця для перевірки документів.

Побачивши, що чоловік народився в російському Мурманську, хоч і є громадянином України, вони запропонували йому проїхати до військкомату. Після відмови тернополянина силоміць заштовхали до автомобіля, завдаючи при цьому ударів, та доправили до приміщення ТЦК.

Згодом його та іще одного мобілізованого військові побили у приміщенні військкомату. Відео побиття потрапило до соцмереж. На ньому солдат-гранатометник та командир відділу охорони завдають ударів чоловікам, які лежать на ліжках.

Встановлено, що побиттю передував конфлікт потерпілих із черговим військкомату. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння чоловіки, за словами свідків, намагалися побити чергового та забрати у нього зброю. Заяву про побиття черговий скерував до поліції.

Працівники ДБР розпочали розслідування інциденту після звернення на «гарячу» лінію Теруправління ДБР у Львові.

11 жовтня командиру відділу охорони та солдату гранатометнику повідомлено про підозру у катуванні (ч. 2 ст. 127 КК України).

Крім того, солдату-гранатометнику також повідомлено про підозру у незаконному позбавлені волі людини, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань (ч. 2 ст. 146 КК України).

Готуються клопотання про обрання запобіжних заходів підозрюваним та відсторонення їх від займаних посад.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

На відео, опублікованому раніше у соцмережах, зафіксовано як працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки застосовують фізичну силу до двох лежачих громадян.

Наразі встановлюються усі обставини та причетні до протиправних дій.

Досудове розслідування здійснюватимуть слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові.

Тернопільський обласний ТЦК також відреагував на ситуацію на своїй сторінці у фейсбуці.

З метою зʼясування усіх обставин, які призвели до подій, які викладені у відео, розповсюдженого у соціальних мережах, призначено службове розслідування. Правову оцінку діям посадових осіб ТЦК СП буде надано відповідними правоохоронними органами. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news