logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

У Львові викрили двох лікарок, які за хабар хотіли допомогти чоловікові уникнути мобілізації (ФОТО)

18-10-2023 13:161866

У Львові викрили двох лікарок, які за хабар хотіли допомогти чоловікові уникнути мобілізації (ФОТО)
Фото: СБУ

Установлено, що лікар-невропатолог та завідувачка приймально-діагностичного відділення однієї з медичних установ Львова вимагали та одержали неправомірну вигоду від пацієнта - військовозобов’язаного громадянина України, за підготовку сфальсифікованої медичної документації з метою встановлення у нього групи інвалідності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Зловмисниць викрили оперативники Управління міграційної поліції Львівщини спільно з співробітниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області, слідчими Львівського районного управління поліції №1, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури.

Встановлено, що лікарки вимагали у пацієнта грошові кошти у сумі 1000 доларів США за перебування його на стаціонарному лікуванні та за оформлення медичних документів із внесеними у них неправдивими відомостями, які в подальшому чоловік міг використати для отримання групи інвалідності, ухилення від мобілізації до Збройних сил України та виїзду за межі держави.

17 жовтня правоохоронці затримали одну із зловмисниць в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України у службовому кабінеті під час одержання нею частини неправомірної вигоди у сумі 300 доларів США.

Слідчі повідомили обом зловмисницям про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваній запобіжний захід.

Нагадаємо, СБУ заблокувала ще 4 схеми ухилення від мобілізації, які діяли в Одеській, Закарпатській та Івано-Франківській областях.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news