logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

У Львові затримали учасників банди, які вербували жінок для сексуальної експлуатації (ФОТО)

19-10-2023 08:472102

У Львові затримали учасників банди, які вербували жінок для сексуальної експлуатації (ФОТО)

Кримінальна мережа працювала в Києві, Харкові, Львові та деяких країнах Європи. Встановлено, що фігуранти втягнули в заняття проституцією 150 жінок. Щомісячний дохід зловмисників складав близько півмільйона гривень.

Про це Управління комунікації Національної поліції України.

Поліцейські Департаменту міграційної поліції спільно з колегами управління міграційної поліції та слідчими ГУНП у Львівській області припинили діяльність злочинної групи, яка організувала надання сексуальних послуг за гроші.

Поліцейські затримали організатора злочинної мережі та його співучасників у м. Львів під час вчинення злочину.

За інформацією слідства, фігуранти у своїй злочинній діяльності використовували спеціально створені канали в Тelegram, в яких розмістили анкети 150 жінок, втягнених в проституцію. Спільниця організатора займалася адмініструванням цих ресурсів та підшукувала нових жінок для втягнення їх в проституцію.

Вартість сексуальних послуг повій коливалася від 400 до 3000 доларів США.

Під час проведення обшуків у квартирах та автотранспорті фігурантів вилучено грошові кошти в національній та закордонній валютах, банківські картки, мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

Організатору кримінальної мережі повідомлено про підозру за ч.2 ст. 303 Кримінального кодексу України (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією). Наступні два місяці він перебуватиме під вартою. Такий злочин карається ув’язненням терміном до 7 років.

Вирішується питання стосовно повідомлення про підозру його активній спільниці, яка адмініструвала телеграм-канали та відповідала за пошук нових жертв.

Триває слідство, встановлюється повне коло осіб, причетних до злочинної діяльності.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news