logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

На фестивалі «Джаз Без» виступить саксофоніст Грег Осбі і піаніст Тал Коен

15-10-2019 17:441006

На фестивалі «Джаз Без» виступить саксофоніст Грег Осбі і піаніст Тал Коен
Фото: Грег Осіб (ліворуч), Тал Коен

На ХІХ міжнародному фестивалі сучасної імпровізаційної музики «Джаз Без» виступить один із найактуальніших виконавців сучасної світової джазової сцени Грег Осіб (Greg Osby).

В Україні він виступатиме у такі дні: Київ -7 грудня, Перемишль - 8 грудня, Маріуполь - 11 грудня, Хмельницький - 13 грудня, Луцьк - 15 грудня. У Львові зірку сучасного джазу можна буде почути і побачити на відкритті цьогорічного фесту –  6 грудня, у Філармонії.

Грег Осбі на цьогорічному «Джаз Без» він запропонує спеціальну програму у дуеті з австралійцем  ізраїльського походження – піаністом Тал Коеном. 

Грег Осбі - американський саксофоніст, композитор і педагог. Навчався в престижному музичному коледжі Берклі, а потім осів у Нью-Йорку. За останні 25 років він став одним із стовпів американського джазу. Визнаний за його продуманий та інноваційний підхід до композиції та концертів. Біографія Грега Осбі в значній мірі перетинається з усією історією джазової музики. З 1980-х років він виступає і записується з такими зірками, як Гербі Хенкок, Діззі Гіллеспі, Джек Де Джонетт, Стів Колман, Джим Холл і Ендрю Хілл. На рахунку Озбі п’ятнадцять альбомів із легендарним лейблом Blue Note Records. У 2008 році Грег створив свій власний лейбл «Inner Circle Music», який підтримує найталановитіших музикантів із усього світу.

Тал Коен – молодий джазовий піаніст і композитор з Австралії та Ізраїлю. Його стиль називають унікальним через вишукане поєднання народноїтєврейської музики та класики, на диво зріле володіння блискучою технікою та вишуканим смаком. Тал Коен народився і виріс в Гедері,

Ізраїль. У 16-річному віці він переїхав до Петри, Австралія, де закінчив Західну Австралійську Академію виконавських мистецтв зі ступенем магістра джазової музики. У 2014 році Тал здобув першу премію на Національному конкурсі джазових піаністів Баррі Харріса в США. У 2015 він став лауреатом премії Freedman Fellowship 2015, завдяки якій записав альбом авторської музики у Нью-Йорку, а також зіграв сольний концерт у Оперному театрі Сіднея, що зібрав аншлаг і транслювався через національне радіо Австралії. Альбом Джона Даверса «American Dreamers: Voices of Hope, Music of Freedom» за участі Тала Коена здобув три премії Греммі у 2019 році. Виступав на міжнародних джазових фестивалях у Нью-Йорку, Детройті, Маямі, Гватемалі, взяв участь у безлічі фестивалів та концертів на запрошення посольств Ізраїлю та Австралії по всьому світу, є володарем рідкісної Genius Visa (віза генія) США.

Leopolis.news