logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

У Сокалі спіймали рецидивіста, який пограбував перехожу

26-10-2023 14:071400

У Сокалі спіймали рецидивіста, який пограбував перехожу
Фото: ВК поліції Львівської області

23 жовтня близько шостої години ранку на вулиці Українській у місті Сокаль невідомий чоловік напав на перехожу, 63-річну місцеву мешканку, зірвав у неї з плеча сумочку та втік. У сумочці був мобільний телефон та інше майно потерпілої.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

До розкриття злочину були задіяні оперативники кримінальної поліції, слідчі та інспектори груп реагування патрульної поліції відділу поліції №2 Червоноградського районного відділу поліції, а також кінолог з собакою.

Правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів, вивчили записи камер відеоспостереження, розташовані в рамках програми «Безпечна Львівщина» та встановили особу зловмисника – ним виявився 38-річний житель міста Сокаль, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за грабіж, крадіжки та незаконне поводження зі зброєю. Також поліцейські встановили місце його перебування - на той час він був у Червонограді.

Окрім того, службовий собака розшукав сумочку потерпілої, яку нападник викинув, втікаючи з місця злочину.

24 жовтня слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури, повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news