logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

На Львівщині через переправлення через кордон ухилянтів судитимуть жителя Дніпропетровщини

26-10-2023 17:37993

На Львівщині через переправлення через кордон ухилянтів судитимуть жителя Дніпропетровщини
Фото: Львівська обласна прокуратура

За процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури повідомлено про підозру 45-річному жителю Дніпропетровської області. Йому інкримінують організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України). 

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у жовтні 2023 року на одному із пунктів пропуску Львівщини водій транспортного засобу намагався незаконно переправити через кордон військовозобов’язаних чоловіків.

Для уникнення проходження митного контролю фігурант надав вказівку пасажирам сховатись за останнім рядом сидінь автомобіля. Або ж переміститися у багажне відділення через спеціально виготовлену дверку до нього. В залежності від того, що працівники прикордонної служби вирішать оглянути.

При перетині кордону підозрюваний повідомив прикордонникам неправдиві відомості про кількість пасажирів в транспортному засобі.

Проте фігурант не передбачив варіанту одночасної перевірки співробітниками прикордонної служби обох сховків. Таким чином вони виявили та затримали утікачів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ Яворівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news