logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Азарову повідомили ще одну підозру

01-11-2023 18:07879

Азарову повідомили ще одну підозру
Фото: slovoidilo.ua

Колишньому прем’єр-міністру України повідомлено про підозру у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України (ч. 3 ст. 109, ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Про це інформує ОГП.

За даними слідства, експрем’єр-міністр України, який з 2014 року переховується на території держави-агресора, з початку повномасштабного вторгнення і по теперішній час, використовуючи російські медіа і мережу Інтернет, здійснює активну інформаційну діяльність у співпраці з російською федерацією.

Як випливає з повідомлення Офісу генпрокурора, йдеться про Миколу Азарова.

Колишній український високопосадовець регулярно бере участь в ефірах російських інформаційних каналів, відео з яких згодом розповсюджуються в інтернеті. Шляхом просування російських наративів, він проводить інформаційну діяльність, спрямовану на дискредитацію української держави.

У цих відеозаписах, які були розміщені на Youtube-каналі «Иная правда» та медіапорталах російських ЗМІ, колишній Прем’єр-міністр виправдовує збройну агресію російської федерації проти України, розпочату в 2014 році, та окупацію частини території України. Також він висловлює публічні заклики до повалення конституційного ладу в Україні насильницьким шляхом.

Так, ексчиновник закликає до денацифікації та насильницької зміни української влади, поширює наратив, що спеціальна операція путіна врятувала Донецьк від захоплення, «попередивши цю трагедію» та називає події в Бучі «фейком».

Факти протиправної діяльності підозрюваного підтверджуються, окрім іншого, висновком судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СБУ.

Як повідомляли, раніше СБУ оголосила Азарову нову підозру і знайшла його помічницю, яка працювала у райадміністрації Києва

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news