logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Нардеп Дубневич перебуває за кордоном, його оголосили у міжнародний пошук – ЦПК

02-11-2023 14:29772

Нардеп Дубневич перебуває за кордоном, його оголосили у міжнародний пошук – ЦПК

У Вищому антикорсуді відбулось чергове засідання у справі збитків Укрзалізниці на 93 млн грн, де обвинуваченим є народний депутат Ярослав Дубневич.

Про це пише Центр протидії корупції.

«Як повідомив прокурор, 8 жовтня 2023 року Дубневич перетнув кордон Румунії з Угорщиною, подальше його місцезнаходження невідоме. Про це на запит українських органів відповіли в Європолі. При цьому невідомо, як він перетнув український кордон, адже даних про це в системі немає», – йдеться у повідомленні.

ВАКС відповідне клопотання прокурора задовольнив та оголосив Дубневича в міжнародний розшук.

Як зазначається, таке рішення дасть змогу в подальшому ініціювати зміну запобіжного заходу та стягнути 56 млн грн в дохід держави.

«Захист же в свою чергу продовжував наполягати на тому, що Дубневич перебуває на лікуванні. Але в якому саме місці, казати не стали. На одному із попередніх засідань сам депутат через відеозвʼязок теж говорив, що нібито перебуває в лікарні в Україні, але повідомляти своє точне місцезнаходження відмовився», – зазначили у ЦПК.

Як повідомляли, 10 жовтня НАБУ та САП повідомили Ярославу Дубневичу про підозру у порядку статті 135 КПК України, тобто заочно.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 КК України. Оскільки народний депутат не прибув до НАБУ для повідомлення йому про підозру вповноваженим прокурором САП вказану процесуальну дію здійснено у порядку статті 135 КПК України. 

За версією слідства, впродовж 2013-2017 років народний депутат України організував заволодіння природним газом підконтрольними йому службовими особами Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ (Львівська обл.) на загальну суму понад 2,1 млрд грн.

Оскільки народний депутат переховується від органу слідства, 17 жовтня детективи НАБУ оголосили його в розшук.