logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Фортепіанний концерт Барвінського в Німеччині зіграють за підтримки Bechstein

07-11-2023 18:41841

Фортепіанний концерт Барвінського в Німеччині зіграють за підтримки Bechstein

Для благодійного концерту 13 грудня українська піаністка й солістка Львівської філармонії Віоліна Петриченко отримає змогу зіграти на одному із найкращих світових інструментів, роялі фірми Bechstein. У Берліні вона виступить із Академічним симфонічним оркестром філармонії під орудою Володимира Сивохіпа. Концерт пройде в рамках турне оркестру «Звуки України».

Про це повідомляє Львівська національна філармонія.

Як відомо, страшна доля спіткала Василя Барвінського, твори якого привселюдно було спалено, а самого автора тавровано роками знущань завдяки радянській владі. Однак сьогодні ім’я композитора все гучніше звучить на європейських майданчиках. 

Зокрема, це відбувається через активну популяризацію його музики Львівською філармонією.

У Німеччині пролунає його Фортепіанний концерт у новій оркестровій редакції Богдани Фроляк.

Як зазначила солістка Петриченко, «Барвінський є для мене улюбленим галицьким романтиком, світ його музики дуже різноплановий, глибокий, але майже завжди з українським колоритом: це і обидві українські сюїти, і колядки, і пісні. Його музичний стиль є дуже новаторським і сучасним, не зважаючи на те, що він писав в першій половині ХХ століття. Звичайно, я як піаністка насолоджуюся його фактурою, бо у кожному його творі відчувається, яким обдарованим піаністом він був».

Leopolis.news